Vaatwasser verstopt? header afbeelding

Vaatwasser verstopt? RRS lost het op!

Merkt u dat het water in uw vaatwasser niet meer goed wegloopt? Als blijkt dat de huis-, tuin- en keukenmiddelen niet meer werken dan is het tijd voor een professionele oplossing van RRS. In de meeste gevallen wordt een verstopping van de vaatwasser veroorzaakt door achtergebleven etensresten. In combinatie met vetresten zorgt dit voor vervelende verstoppingen. Natuurlijk wilt u dit zo snel mogelijk opgelost hebben. Met ruim 45 jaar ervaring op het gebied van rioolproblemen, heeft u met RRS de juiste partij gevonden.

Vaatwasser ontstoppen: zo kan je te werk gaan

Een verstopte afvoer van de vaatwasser is een vervelend probleem. Als dit het geval is loopt het vaatwasser water niet weg of er ontstaat lekkage. Het kan dan voorkomen dat de vaatwasser zelfs overloopt.  Dat zijn dingen waar je het liefste niet mee te maken wil hebben. Veel mensen vergeten dat de vaatwasser ook verstopt kan raken. Je kunt zelf aan de slag gaan om de verstopping te verhelpen. Wil je toch liever een specialist inschakelen? RRS staat voor je klaar!

Maak de filters in je vaatwasser grondig schoon

Water dat in de vaatwasser blijft staan is eigenlijk het meest voorkomende probleem. Als het water niet meer goed wegloopt in de vaatwasser kan je beginnen door zelf te kijken of de filters verstopt zitten. Filters voorkomen dat etensresten verder de afwasmachine afvoer doorstromen maar raken daardoor ook snel vol. Als je de filters goed en regelmatig schoonmaakt blijven er minder etensresten verstopt zitten en kan het water al beter wegstromen. De filters zijn onderin de vaatwasser te vinden en kunnen er makkelijk uit worden gehaald. Let hierbij wel op dat de filters kwetsbaar zijn dus moeten ze er voorzichtig worden uitgehaald.

Controleer de afvoerslang

Ook kan je kijken of er een deuk in de afvoerslang te vinden is. Hierbij moet je de vaatwasmachine wel van zijn plek halen om aan de achterkant te kunnen controleren of dit ook het geval is. Zorg er dan voor dat de afvoerslang  weer netjes recht loopt zonder dat er een knik of deuk in zit zodat er weer voldoende ruimte ontstaat om het water te kunnen wegpompen. 

Controleer de sproeiarmen

Als het water langs de deuren van de vaatwasser naar buiten loopt is er wat anders aan de hand. Kijk daarom of de sproeiarmen niet continu worden geblokkeerd doordat ze verstopt zitten. Als de sproeiarmen verstopt raken kan er teveel water richting de deur worden gespoten wat lekkage tot gevolg kan hebben. Verwijder dan de sproeiarmen en maak met een naald de verstopte sproeier openingen weer open. Als dit niet werkt is het aan te raden om de sproeiarmen te vervangen. 

Controleer het rubber van de vaatwasserdeur

Langs de zijkanten van de deur van de vaatwasser lopen rubberen strips. Als deze vies of gescheurd zijn kan dit ook lekkage veroorzaken. Vervang daarom bij scheurtjes de deurrubbers. Als de onderste deurrubbers zijn versleten kan je het beste een professional inschakelen. Als deze moet worden vervangen moet de vaatwasserdeur er namelijk helemaal uit waardoor het een technisch klusje wordt.

Gebruik soda voor verstoppingen 

Tot slot hoeven verstoppingen in de vaatwasser niet altijd aan de vaatwasser zelf te liggen. Een verstopping in de afvoer onder de gootsteen kan er ook voor zorgen dat de vaatwasser niet meer goed werkt. Vaatwasmachines worden heel vaak op deze afvoer aangesloten omdat er dan geen nieuwe afvoerleiding aangesloten hoeft te worden. Als het water in de gootsteen dan ook niet goed doorloopt dan is de kans dat daar het probleem ligt ook heel groot. In dat geval zou je de verstopping kunnen verhelpen door de afwasmachine soda methode. Hierbij sprenkel je wat soda in de afvoer. Laat dit vervolgens enige tijd intrekken. Spoel vervolgens de afvoer door met kokend water. Restafval dat verstopt raakt in de afvoer zal door de ontvettende werking van de soda loskomen waardoor de afvoer weer beter doorspoelt en hopelijk de vaatwasser ook weer goed werkt. 

Service & kwaliteit van RRS

Problemen met uw verstopte vaatwasser komen altijd ongelegen. Maar onze slogan is niet voor niets ‘Geen stress, bel RRS!’. Wanneer u voor RRS kiest profiteert u namelijk van de onderstaande voordelen:

    Altijd bereikbaar (24/7) van midden in de nacht tot in de weekenden
    Ruim 50 jaar ervaring met alle soorten rioolproblemen
    Veel tevreden klanten die u voorgingen (gemiddelde beoordeling 8,6)
    Vestigingen verspreid over heel Nederland
    3 maanden garantie op onze werkzaamheden
    Eerlijke tarieven

Kosten riool verstopping verhelpen

We hanteren een starttarief van € 115,- inclusief BTW. Dit tarief geldt voor het eerste half uur en is inclusief voorrijkosten en inzet van materieel. In 85 % van de gevallen zijn wij instaat de verstopping voor dit tarief te verhelpen. Mochten de werkzaamheden langer duren, dan rekenen wij € 27,- inclusief BTW per kwartier bij. Bovengenoemde bedragen zijn exclusief eventuele avond- of weekendtoeslagen. Prijzen gelden voor particulieren en betaling dient bij voorkeur per PIN te worden voldaan. Lees meer over onze tarieven, garantie en geen succes, geen betaling!

Heeft u nog vragen over riool verstoppingen? Of wilt u meer weten over onze diensten? Neem dan contact met ons op via 088 - 030 13 13. Direct een afspraak maken? Maak online een afspraak om uw verstopping zo snel mogelijk op te lossen! Kleine verstoppingen aan uw riool zelf oplossen?

Contact

Contact

Afspraak maken om uw rioolprobleem op te lossen? Neem direct contact op.

Over RRS

Over RRS

Meer informatie over Riool Reinigings Service RRS? Bekijk de speciale sectie.

Zakelijk

Zakelijk

Op zoek naar een professionele riool-onderhoudsovereenkomst bij RRS?