Verstopte Hemelwaterafvoer header afbeelding

Hemelwaterafvoer verstopt? RRS lost het op!

Een verstopte hemelwaterafvoer is erg vervelend en is vaak het gevolg van achterstallig onderhoud. Het is belangrijk dat dakgoten en regenpijpen tijdig worden schoongemaakt, vooral in de herfst periode. Als je je hemelwaterafvoer wil ontstoppen heeft RRS een paar tips voor je klaarliggen. Bedenk wel dat je op hoogte aan het werk bent. Zelf een hemelwaterafvoer kan gevaarlijk zijn. 

Schakel je daarom liever een expert in? Bij RRS ben je aan het juiste adres. Riool Reinigings Service RRS is dé specialist voor het ontstoppen, reinigen, inspecteren en lokaliseren van riolering en afvoer. Heeft u problemen met een verstopte afvoer? Of heeft u last van stank- of wateroverlast? Onze monteurs lossen het op!  

Oorzaken van een overlopende verstopte dakgoot

Vaak komt vuil in je hemelwaterafvoer (hwa) terecht door wind en regen. Met de wind komen bladeren, takjes, zand, grind, steen of stukjes plastic mee. Ook vogelpoep of nestmateriaal kunnen verstoppingen veroorzaken.

Als dit zich erg ophoopt kan het water door al het vuil niet meer wegstromen. Het water zal over de rand van de dakgoot lopen en op de buitenmuren terecht komen. Een gevolg daarvan kan zijn dat er in je woning vochtproblemen optreden waarbij schimmel en houtrot kunnen ontstaan.

Hemelwaterafvoer verstopt

Tips

Eigenlijk bestaat een hemelwaterafvoer uit twee delen, namelijk de regenpijp en de dakgoot. Als deze verstopt zitten door bijvoorbeeld bladeren en vuil moeten ze worden schoongemaakt zodat het water weer kan worden afgevoerd. 

Een verstopte dakgoot wordt dus vaak veroorzaakt door bijvoorbeeld bladeren of vuil dat terecht komt in de goot en hier achterblijft. Om dit te voorkomen zou je een paar keer per jaar de dakgoot kunnen leegscheppen en leegvegen met een borsteltje.

Spoel na het schoonmaken de dakgoot met hoge druk schoon door middel van een tuinslang of hogedrukreiniger. Als de regenpijp niet verstopt is kan al het vuil hierdoor worden afgevoerd. Als blijkt dat door de verstopte dakgoot ook de afvoerpijp van de dakgoot verstopt is geraakt moet deze worden ontstopt. 

Een verstopte regenpijp kan een overlopende dakgoot veroorzaken en dit wil je natuurlijk graag opgelost hebben. Het ontstoppen van de regenpijp is een stuk lastiger dan het schoonmaken van de dakgoot. Als de verstopping niet te zien is in de regenpijp dan moeten de beugels worden verwijderd om zo de regenpijp los te kunnen maken. Haal de regenpijp uit elkaar met eventueel een zaag mochten de stukken zijn gelijmd. Prik vervolgens met een lang stuk ijzerdraad of stok de verstopping door. Om te controleren of de regenpijp echt goed ontstopt is kan je er water in gieten en kijken of dit goed wegloopt.

Sneller je dakgoot ontstoppen? Neem contact op met RRS!

We zijn de partij voor het oplossen van al uw rioleringsproblemen. Wanneer u voor RRS kiest profiteert u van deze voordelen:

 ✓  Marktleider op het gebied van rioleringsproblemen
   24 uur per dag, 365 dagen per jaar bereikbaar
 ✓  Altijd een vestiging in de buurt
 ✓  3 maanden garantie op onze werkzaamheden
   Onze klanten beoordelen ons  met een 8.6

Contact

Contact

Afspraak maken om uw rioolprobleem op te lossen? Neem direct contact op.

Over RRS

Over RRS

Meer informatie over Riool Reinigings Service RRS? Bekijk de speciale sectie.

Zakelijk

Zakelijk

Op zoek naar een professionele riool-onderhoudsovereenkomst bij RRS?