Wasmachine verstopt header afbeelding

Is uw wasmachine verstopt? Wij lossen het op!

Heeft u een wasmachine die verstopt is? Riool Reinigings Service RRS kan u uitstekend helpen en dat begint bij dit artikel! Als blijkt dat huis-, tuin- en keukenmiddelen niet meer helpen dan is het tijd voor een professionele oplossing van RRS. We hebben 50 jaar ervaring met rioolproblemen, dus kunnen u in alle situaties verder helpen.

Wil je direct van je verstopping af? Maak nu een afspraak

Wat te doen tegen een verstopte afvoer van de wasmachine?

De wasmachine afvoerleiding kan net als andere apparaten met een afvoer verstopt raken. Als de wasmachine afvoer verstopt is zult u merken dat er water vanuit de achterkant van de wasmachine op de vloer lekt of de wasmachine helemaal vol met water staat. Er kunnen verschillende oorzaken zijn waarom de afvoer van de wasmachine verstopt is geraakt. Deze hangen af van het gebruik, de hoeveelheid vuil op de kleding en de belasting. Er zijn verschillende mogelijkheden om de verstopte afvoer van uw wasmachine te ontstoppen.

Schoonmaken van de sifon

Het schoonmaken van de sifon in afvoerleiding kan ervoor zorgen dat de verstopping verdwijnt. Zet een emmer onder de sifon en draai de afdichting aan de onderkant van de sifon los. Laat vervolgens het water en vuil eruit lopen. Als de sifon geen afdichting heeft dan kan je hem het beste helemaal los draaien om hem schoon te spoelen onder de kraan. Draai daarna de sifon dicht of sluit hem opnieuw aan op de afvoer.  

Spoel de afvoer door met kokend water en soda

Het kan zijn dat de verstopping verder dan de sifon van de wasmachine ligt. In dat geval is het lastig om er goed bij te komen. Je kan dan de wasmachine afvoer ontstoppen door een kopje baking soda in de afvoer te gieten. Om de verstopte afvoer te ontstoppen vul je eerst een emmer met kokend water en soda. Haal de afvoerleiding van je wasmachine uit de afvoer en giet vervolgens het sodawater door een trechter in de afvoer. Wacht een aantal minuten voordat je er opnieuw water in giet om te testen of de afvoer nu wel doorloopt.

Gebruik geen gootsteen ontstopper

Wij raden het gebruik van chemische ontstoppingsmiddelen af. Ze zijn slecht voor de verbindingen in uw afvoerleiding en kunnen bij onze monteurs brandwonden veroorzaken. Probeer daarom eens een kopje baking soda en azijn. Dit middel heeft hetzelfde effect als een gootsteenontstopper maar is daarentegen wel milieuvriendelijk! Giet eerst een handje opgeloste soda in water in de afvoer. Doe er vervolgens een kopje azijn bij. Let wel op dat het mixje behoorlijk kan bruisen. Wil je nog sneller van je verstopping af? Schakel direct RRS in!

Service & kwaliteit van RRS

We zijn niet voor niets dé specialist op het gebied van ontstoppingen:

   24 uur per dag, 365 dagen per jaar bereikbaar
 ✓  Ruim 45 jaar ervaring met rioolproblemen
 ✓  3 maanden garantie op onze werkzaamheden
   Onze klanten beoordelen ons in reviews met een 8.6
 ✓  Eerlijke tarieven: zo weet u altijd waar u aan toe bent
 ✓  Meerdere vestigingen in Nederland: altijd snel ter plekke

Kosten wasmachine afvoer ontstoppen

Bij Riool Reinigings Service RRS komt u niet voor verrassingen te staan. We werken namelijk met een vast starttarief van € 115,- inclusief BTW. Dit tarief is inclusief voorrijkosten, een half uur arbeidsloon, garantie en materieel. In 85 % van gevallen zijn wij instaat de verstopping voor dit tarief te verhelpen. Mocht een probleem ingewikkelder zijn rekenen wij € 27,- inclusief BTW per extra kwartier. Hier informeren wij u natuurlijk altijd over. Maak eenvoudig een afspraak online en uw verstopte gootsteen problemen behoren snel tot de verleden tijd. Wilt u meer weten over onze services? Neem dan telefonisch contact op via 088 - 030 13 13, we zijn 24 uur per dag bereikbaar. 

Contact

Contact

Afspraak maken om uw rioolprobleem op te lossen? Neem direct contact op.

Over RRS

Over RRS

Meer informatie over Riool Reinigings Service RRS? Bekijk de speciale sectie.

Zakelijk

Zakelijk

Op zoek naar een professionele riool-onderhoudsovereenkomst bij RRS?