Wat mag er NIET in het riool?

Het zal u verbazen wat we bij sommige verstoppingen tegenkomen. Vaak is het uit gemak dat mensen dingen door de gootsteen of het toilet spoelen, die er niet thuishoren. Soms is het ook lastig inschatten. Weet u bijvoorbeeld wat u met gebruikt frituurvet moet doen? We vertellen u in onderstaande video’s over zaken die niet in ons riool thuishoren. Zo kunt u zelf rioolproblemen voorkomen!

Vetten en oliën

Spoel olie en frituurvet niet door bij de wc of de gootsteen. Doordat het vet vloeibaar is, denken veel mensen dat dit zonder problemen kan. Maar helaas, het vet kan gemakkelijk aan de buizen blijven plakken wat voor een verstopping kan zorgen. Onze tip: giet frituurvet terug in de originele verpakking en breng deze naar een inzamelpunt, zoals een milieustraat.


Kattengrind of bouwmateriaal

Wist u dat zaken zoals kattengrind of restanten van bouwmaterialen problemen kunnen veroorzaken in het riool? Bekijk de video hieronder:


Doekjes, dameshygiëne of condooms

Poetsdoeken, vaatdoeken of eenmalige vochtige doekjes stomen moeilijk af. Dit is ook het geval voor dames hygiëne producten zoals maandverband en tampons. Ook condooms zijn niet aan te raden om door het toilet te spoelen.


Wat mag er nog meer niet door de gootsteen of het toilet?

Naast deze veelvoorkomende oorzaken van verstoppen zijn er ook nog andere zaken die u niet door de gootsteen of het toilet mag spoelen:

  • Vaste etensresten
  • Koffieprut
  • Medicijnen
  • Verf, terpentine of andere chemicaliën

Kies voor een service-abonnement

Speciaal voor particulieren met een koopwoning hebben wij een service-abonnement. Hoewel u zorgvuldig met u leidingen omgaat, komt een verstopping aan uw afvoer altijd onverwacht en ongelegen. Met het RRS 24 Safe Plan kunt u tegen een gering bedrag per maand een beroep doen op RRS. Niet alleen overdag maar ook 's avonds en op zon- en feestdagen! Lees meer over de voordelen van het RRS 24 Safe Plan.

Contact

Contact

Afspraak maken om uw rioolprobleem op te lossen? Neem direct contact op.

Over RRS

Over RRS

Meer informatie over Riool Reinigings Service RRS? Bekijk de speciale sectie.

Zakelijk

Zakelijk

Op zoek naar een professionele riool-onderhoudsovereenkomst bij RRS?