24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar
Zelf Riool Ontstoppen header afbeelding

Zelf uw riool ontstoppen?

Een eenvoudige verstopping van uw afvoer of riolering kunt u vaak zelf ontstoppen. In onderstaande video geeft onze monteur Tim handige tips over hoe u zelf uw riool kunt ontstoppen.


Geen tijd om de video te bekijken? We zetten de belangrijkste aandachtspunten om zelf een riool te ontstoppen op een rijtje:

  1. Om te beginnen heeft u een gewone huis-, tuin-, en keukenontstopper nodig. Hiermee gaat u proberen de gootsteen te ontstoppen. Plaats de zuignap van de ontstopper en maak vervolgens wat pompbewegingen. In veel gevallen lost u de verstopping hiermee al op.
  2. Is uw rioolverstopping hiermee nog niet opgelost? Dan gaan we een andere aanpak proberen, namelijk het schoonmaken van het sifon. Plaats een emmer onder de sifon (om water en afval op te vangen) en ontkoppel de sifon. Maak vervolgens de sifon helemaal schoon. Deze werkwijze kan zowel voor de gootsteen als de wastafel ingezet worden.
  3. Het is verstandig om de afvoer regelmatig te spoelen met soda en kokend water. Daarmee voorkomt u verstoppingen en lossen zeep- en vetresten op. Dit is een zeer milieuvriendelijke oplossing. Meer weten over afvoer ontstoppen >
  4. Het is niet aan te raden om chemische ontstoppingsmiddelen te gebruiken, hierdoor kan de afvoer beschadigd raken.

Komt u er zelf niet uit?

Lukt het niet om zelf uw riool te ontstoppen? Dan staan de monteurs van RRS voor u klaar. We zijn 24/7 beschikbaar: 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar. Een afspraak voor het ontstoppen van uw riool maakt u eenvoudig online op onze website. Ook kunt u 24 uur per dag bellen naar het nummer 088 030 13 13.

Contact

Contact

Afspraak maken om uw rioolprobleem op te lossen? Neem direct contact op.

Over RRS

Over RRS

Meer informatie over Riool Reinigings Service RRS? Bekijk de speciale sectie.

Zakelijk

Zakelijk

Op zoek naar een professionele riool-onderhoudsovereenkomst bij RRS?