Demo relinen trekt veel belangstelling header afbeelding

Afgelopen week vond er op de RRS-vestiging in Enschede een interessante demo plaats over het relinen van rioleringen. Onze partner Tubus System gaf een demo in het renoveren van leidingen zonder gebruik te maken van hak- of breekwerk. Meer dan 25 geïnteresseerden van woningcorporaties en vastgoedbeheerders waren aanwezig om deze innovatieve techniek te aanschouwen.

Hak- en breekwerk bij leidingrenovatie of -herstel. Een doorn in het oog van woningbouwverenigingen en vastgoedeigenaren. Leidingen liggen uit het zicht en kunnen alleen door hak- of breekwerk vervangen worden. Vaak met overlast voor de (buurt)bewoners tot gevolg. Met de techniek van het relinen is dit verleden tijd. Bewoners hoeven vaak niet eens thuis te zijn.

Rioolrenovatie zonder hakken en breken

De innovatieve rioolrenovatie techniek die partner Tubus System gebruikt is een spuittechniek waarmee de binnenkant van rioolleidingen wordt voorzien van een laag coating. Door deze techniek hoeft er geen hak- en breekwerk plaats te vinden om de defecte rioolbuis te vervangen, maar wordt er in de bestaande leiding een nieuwe leiding gemaakt.

De spuittechniek heeft als groot voordeel dat de coating naadloos aansluit en er bij Y-stukken, T-stukken en aftakkingen geen aansluitleidingen open gefreesd hoeven te worden. Dit in tegenstelling tot het relinen met de koustechniek. De techniek van het relinen reduceert overlast en levert een kostenbesparing op die kan oplopen tot 50 %. De techniek is bovendien duurzaam en milieuvriendelijk. Het restmateriaal wordt gerecycled.

De reacties op de demo waren zeer positief en de eerste opdrachten voor het renoveren met deze techniek zijn reeds uitgevoerd. Volgens de aanwezigen biedt de techniek uitkomst bij vele uitlopende rioolproblemen. Wilt u weten wat de techniek voor uw rioolonderhoud kan betekenen? We komen graag met u in gesprek.

Demo bijwonen?

Door de grote belangstelling voor de techniek van het relinen is er besloten om in mei weer een demo te organiseren. Deze zal plaatsvinden op de RRS-vestiging in Enschede. Bent u geïnteresseerd in deze innovatieve techniek en wilt u deze demo bijwonen? Neem contact op via telefoonnummer 053 - 428 57 47. 

Contact

Contact

Afspraak maken om uw rioolprobleem op te lossen? Neem direct contact op.

Over RRS

Over RRS

Meer informatie over Riool Reinigings Service RRS? Bekijk de speciale sectie.

Zakelijk

Zakelijk

Op zoek naar een professionele riool-onderhoudsovereenkomst bij RRS?