Zo ontstoppen we jouw riool header afbeelding

RRS aan het werk: Zo ontstoppen we jouw riool

Een verstopt riool is ontzettend vervelend en komt nooit goed uit. Maar wat doe je als het gebeurt? Dan bel je natuurlijk even RRS! Wist je dat we meer dan 45 jaar ervaring hebben en in 2016 meer dan 250.000 verstopping hebben verholpen? Benieuwd hoe we dat aanpakken? Lees dan mee hoe we een riool ontstoppen.

Tips om zelf je riool te ontstoppen

In onze eerdere artikelen over De Spoelwijzer en Zo raakt het riool niet verstopt gaven we al handige tips om een rioolverstopping te voorkomen. Toch gaat het vaak mis, met een verstopte afvoer tot gevolg. Een van de meest voorkomende verstoppingen die we dagelijks tegenkomen is een verstopte wc. De oorzaken hiervan zijn voornamelijk het veelvuldig gebruik van toiletpapier en vochtige doekjes. Dit kun je zelf proberen op te lossen met kokend water en soda, maar dit werkt helaas lang niet altijd.

Zo ontstoppen wij in 5 stappen jouw riool

Is het niet gelukt om zelf je riool te ontstoppen en heb je RRS gebeld? Dan komt een van onze monteurs langs en wordt jouw ontstopping direct opgelost. Dit werkt volgens de onderstaande vijf stappen:

Stap 1. Demontage van de toiletpot

Als eerste demonteren we de toiletpot. Bij de demontage van het toilet gaan we voorzichtig te werk om te voorkomen dat de pot breekt of de schroeven beschadigen.

Stap 2. Selecteren van het juiste gereedschap

Aan de hand van de diameter van de leiding kiest onze monteur het meest geschikte gereedschap.

Stap 3. Mechanisch reinigen van de afvoerleiding

Tijdens het mechanisch reinigen spoelen we leiding door met water. Vervolgens spoelen we de leiding nogmaals goed schoon tot de leidingen weer hun oorspronkelijke diameter hebben.

Stap 4. Toiletpot terugplaatsen en controle

Hierna plaatsen we alles in originele staat terug. En natuurlijk controleren we ook even of alles weer naar behoren werkt.

Stap 5. Schoonmaken van de werkplek

Is de klus geklaard? Dan ruimen we de boel natuurlijk op. Onze monteurs verlaten de werkplek pas als alles netjes opgeruimd is.

Voorkomen is beter dan genezen: preventief rioolonderhoud

We kunnen het niet vaak genoeg benadrukken: voorkomen is beter dan genezen. Pleeg jij weleens preventief onderhoud aan het riool? Dit is namelijk verstandig om te doen, omdat je hiermee verstoppingen, ongemak en potentiële hoge kosten voorkomt. Neem daarom maatregen vóórdat een probleem zich voordoet.

Daarnaast kun je ook voor preventieve maatregelen bij RRS terecht. Heb je bijvoorbeeld net een nieuwe woning gekocht? Dan raden wij je aan om tijdens het bouwen/ de verbouwing het leidingstelstel te laten controleren tijdens een rioolinspectie. Kom je er dan achter dat er iets aan de hand is? Dan kan dit probleem eenvoudig verholpen worden.

En wist je dat we ook bij jou thuis langskomen voor het reinigen van bijvoorbeeld septic tanks, toiletten en urinoirs? Zo bieden we een totaalservice op het gebied van riool reiniging en onderhoud. Al blijft de beste service voor jezelf natuurlijk om goed op te letten wat je door de afvoer spoelt. Hiermee voorkom je al heel wat verstoppingen.

Ook zonder stress uw riool laten ontstoppen? Bel RRS

Heb jij dus een probleem met je riolering, afvoer of leidingen en kom je er zelf niet meer uit? Dan staat RRS voor je klaar. Neem contact met ons op, maak een afspraak en wij schieten je te hulp. Onze monteurs gaan vakkundig te werk en pakken de verstopping direct aan. Zo loopt jouw toilet of afvoer binnen de kortste keren weer door zoals het hoort. Dus geen stress, bij een verstopt riool; RRS!

Contact

Contact

Afspraak maken om uw rioolprobleem op te lossen? Neem direct contact op.

Over RRS

Over RRS

Meer informatie over Riool Reinigings Service RRS? Bekijk de speciale sectie.

Zakelijk

Zakelijk

Op zoek naar een professionele riool-onderhoudsovereenkomst bij RRS?